به گزارش شهرآرانیوز، در این نشست فعالان اقتصادی استان مشکلات خود را ارائه کردند تا مورد بررسی قرار گیرد.
در ابتدای این جلسه حجت الاسلام و المسلمین پژمان فر رییس کمیسیون اصل ٩٠، اظهار کرد: در خراسان هماهنگی و همدلی در بخشهای مختلف و شهرکهای صنعتی و حوزه اصناف وجود دارد و ما نیز تلاش میکنیم به این مجموعهها کمک کنیم.
وی افزود: در گذشته اشتیاق افراد برای حضور در شهرکهای صنعتی بیشتر بود، اما امروز با وجود مشکلات این حضور کمتر و کمرنگ شده و این زنگ خطر است.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما باید تلاش کنیم این شهرکهای صنعتی را کنار هم جمع کنیم و اقتصاد را توسعه و تولید و خدمات اقتصادی داشته باشند. ما نیز باید در کنار آنها باشیم و راهکارها و چراغ سبزهایی با توجه قوانین به آنها نشان دهیم. در واحدهای صنفی نیز به همین تربیت باید عمل کنیم.
وی تاکید کرد: امروزه ما در تلاش هستیم که بتوانیم به این مجموعهها کمک کنیم و اگر امروزه به گرداوری واحدهای صنعتی برای تولید رقابتی نپردازیم، محدودیتهای جانبی باعث کاهش تولید خواهد شد.
همچنین در این نشست جعفر فرشچی طوسی رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان خراسان رضوی گفت: درخراسان رضوی ۲۵ هیئت اندیشهورز وجود دارد و هر صنعتی که در استان وجود دارد، دارای یک هیئت اندیشهورز است که در آن مشکلات هیئتها و صنعتها بیان میشود و تاکنون نتایج خوبی را به ارمغان آورده است.
وی با اشاره به این موضوع که همچنین ۱۶ کمیسیون مجمع قضایی درخراسان رضوی وجود دارد، ادامه داد: در ۵٣ شهرک مصوبی که در استان وجود دارد، ۴۳ شهرک دارای زمین واگذاری هستند و بیش از ۵۴۰۰ قرارداد منعقد شده است و ۲۸۴۰ پروانه بهرهبرداری صادر شده است.
فرشچی طوسی با بیان اینکه ٨ شهرک غیردولتی در استان وجود دارد که پنج شهرک از آنها جواز تاسیس را دریافت کردهاند، بیان کرد: به صورت کلی ٨٠ هزار نفر در شهرکهای صنعتی خراسان رضوی اشتغال دارند.
وی گفت: یکی از مزیت شهرکهای صنعتی استفاده کم از منابع طبیعی است، زیرا تنها ٣ درصد مصرف گاز استان و ٢ درصد مصرف آب مختص شهرکهای صنعتی استان خراسان رضوی است و اگر این منابع که در مقایسه با مصرف استان بسیار کم است؛ قطع شود حدود هشتاد هزارنفر بیکار میشوند و نباید این سلسله شهرکهای صنعتی که یکی از مزیتهای استان است را نابود سازیم.
یکی از فعالان این حوزه با اشاره به این موضوع که چرا به دلیل قطعی آب و برق باید همکاران بنده تعطیل شوند، گفت: این تعطیلی سبب خسارت میشود، چه کسی خسارت آنها را پرداخت میکند. در این نشستها به هیچ چیز مثبتی دست نیافتیم. معضل بعدی ما نیروی انسانی است دیگر هیچ کارگری با این پرداخت حقوق حاضر به کار کردن نیست.
در ادامه حسن نوری زاده معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی گفت: در خراسان رضوی ٢٠٠ میگابایت انرژی بادی تولید میشود و انرژی خورشید ١٠ مگابایت انرژی تولید میشود و اولین نیروگاه در کاشمر ایجاد شده است. نیروگاههای جدید انرژی خورشیدی در حدود ١٠٠ مگابایت و ٧٠ مگابایت به بهره برداری رسیده است.
وی گفت: نا ترازی انرژی چندین علت دارد در حوزه برق باید انرژی هستهای تامین کنیم و یک نیروگاه هسته در حال فعالیت است. در سال گذشته در یزید و کرمان تعطیلی به ۵٠ روز رسید، اما در خراسان رضوی تعطیلی به علت کمبود گاز کمتر از ١٠ روز بود.
نوری زاده ادامه داد: ما میدانیم واحدهای تولیدی اگر خاموش شود چندین هزار میلیارد خسارت میبینید لذا در تلاش هستیم زیر ساختهای آب، برق و گاز تامین شود و اقداماتی در این خصوص صورت گرفته است. چهار واحد نیروگاه تولید برق در خراسان رضوی افتتاح شد و تراز انرژی در این استان مثبت ٩٠٠ است، اما، چون شبکه یکپارچه است مشکلات شامل حال ما نیز شده است، اما تلاش داریم بتوانیم مشکلات را رفع کنیم.
همچنین در این نشست دکتر هاشم اورعی اظهار کرد: سهم انرژی تجدید پذیر ما به نیم درصد هم نمیرسد. برای سرمایه گذاری انرژی هستهای به اعتبار زیادی نیاز است، چون این انرژی بسیار گران است. باید بدانید ما با شرایط مطلوب بسیار فاصله داریم و هر ساله وضعیت برق ما بدتر میشود. به سمت سرازیری پیش میرویم و باید جلوی این روند را گرفت.
فرشاد مقیمی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران ادامه داد: در دستور کار ١۴٠٣، ٢٠ درصد مشوق پیش بینی شده است. شش ماه تنفس و ۴٨ ماه باز پرداخت اقتصاد و برای هیچ واگذاری چنین دستور العملی نداشته ایم و این صرفا برای واگذاری اراضی بزرگ مقیاس برای تولید انرژی پاک و خورشیدی است.
در پایان حجت الاسلام و المسلمین پژمانفر نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: برای نیروگاههای برقی تجدید پذیر برنامهای تعبیر شده است که طی آن بهازای مقدار سوختی که مصرف میکنند، معادل آن سوخت پرداخت میشود. پرداخت این امر به دوصورت است و یا سوخت مصرفی به آنها داده میشود و یا قیمت آن محاسبه میشود و به افراد اختصاص داده میشود.
وی گفت: در سال ۱۴۰۲، دو و نیم همت برای این امر پرداخت شده است و این امر از سیاستهایی است که بسیار جدید است و به کسانی که امروزه در ارتباط با برقهای تجدیدپذیر سرمایهگذاری میکند، این امکان را میدهد که کمتر از دوسال سرمایه خود را برداشت کنند.
پژمانفر تاکید کرد: بنابراین باید این کار را انجام دهیم و به سهم بازار در این میان توجه کنیم. در افق آینده تعبیر شده است که سوخت به صورت رایگان در اختیار فردی قرار نگیرد و افراد برای دریافت سوخت بها پرداخت کنند؛ البته مجلس هم به این موضوع توجه کرده است و برنامهریزیهایی برای آن انجام داده است.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه یکی از مهمترین مسائلی که در حوزه تولید امروزه وجود دارد، تنگاتنگی رقابت در تولید است، تاکید کرد: لذا اگر مجموعهای توانست با کمترین ضایعات و بیشترین کیفیت تولید داشته باشد، برنده است؛ لذا راه اساسی در ارتباط با این موضوع این است که مجتمعهای تولیدی به صورت شهرکهای صنعتی در کنار هم قرار گیرند.
وی گفت: همچنین هشدار میدهم که امروزه علائمی که از شهرکهای صنعتی به جامعه بازتاب میشود، علائم خوبی نیست و مشکلات آنها باید رفع شود. علاوه بر این موارد تعیین حریم برای شهرکها موضوع مهمی در استان خراسان رضوی است که باید به آن توجه شود.